Nieuwe Putzmeister M 740 Stage V

De nieuwe Putzmeister M 740 Stage V is nu beschikbaar. Het zou de EPF-handelsbeurs van dit jaar in Feuchtwangen zijn geweest, waar de nieuwste generatie van de meest populaire balktransporteur gepresenteerd zou worden – de Putzmeister M 740 Stage V. Putzmeister keek er erg naar uit om de marktlancering te vieren met cementdekvloerleggers en andere experts uit deze industrie na de meest recente succesvolle testen. En ook om de nieuwe innovaties te presenteren. “Het is belangrijk voor ons om onze klanten een betrouwbare machine te presenteren met duidelijke verbeteringen en merkbare innovaties – het spreekt voor zich dat onze machines voldoen aan de nieuwste emissie- en veiligheidsnormen”, zegt Matthias Ruppel, die opnieuw de leiding van Putzmeister overneemt van Mörtelmaschinen GmbH sinds het begin van het jaar.

Zelf ontworpen, krachtige compressorunit – Made in Germany de Putzmeister M 740

De nieuwe Mixokret M 740 Stage V lijkt aan de buitenkant vrij veel op zijn voorganger, omdat de grootste veranderingen werden aangebracht onder de motorkap die centraal blijft openen. Hier werkt nu een robuuste 3-cilinder turbomotor van Deutz met een vermogen van 36,4 kW, wat ongeveer 10% meer vermogen is dan zijn voorganger. De compressor van de firma Rotocomp levert daarmee een luchtcapaciteit tot 4,35 m³ / min. Dankzij de geavanceerde uitlaatgasnabehandeling met een dieselpartikelfilter voldoet de machine aan alle eisen van de “Stage V” -emissienorm zonder het gebruik van AdBlue®. Dit zorgt ervoor dat de machine in de toekomst in de EU en Zwitserland kan worden gebruikt. Bovendien is het leggen van dekvloeren in (gedeeltelijk) gesloten werkruimtes zoals ondergrondse parkeergarages ook mogelijk dankzij de “TRGS 554” -conformiteit van de nieuwe Mixokret.

Brandstofbesparing tot wel 15% kan bijvoorbeeld worden bereikt door in ECO-modus te pompen met kortere slanglengtes.

Voor elke bouwplaats het juiste pompcapaciteit

Om zich zo flexibel mogelijk aan te passen aan de verschillende omstandigheden op de bouwplaats, maakt het nieuwe Mixokret machineprestatiemanagement de keuze uit vijf verschillende leveringssnelheden mogelijk. Brandstofbesparing tot wel 15% kan bijvoorbeeld worden bereikt door in ECO-modus te pompen met kortere slanglengtes. Voor langere pompafstanden zorgt het verhogen van de pompsnelheid naar de POWER-modus ervoor dat de maximale pompsnelheid wordt gerealiseerd. Er zijn ook innovaties op de aandrijving van het mengmechanisme van de nieuwe Mixokret, die nu uitsluitend hydraulisch wordt aangedreven. Dit betekent dat de gebruiker de mengas ook met één druk op de knop achteruit kan laten draaien om een vastzittend mengsel vrij te geven en het schoonmaken van het mengvat vereenvoudigt. Bovendien biedt deze aandrijving een veilige overbelastingsbeveiliging voor alle componenten van het mengmechanisme, bijvoorbeeld als een steen het mengmechanisme blokkeert.

Bewezen bedieningsconcept met robuuste componenten

De machine wordt bediend via een overzichtelijk bedieningspaneel, dat nog steeds op zijn gebruikelijke plaats staat. Het centrale bedieningselement is nu een robuust toetsenbord met intuïtieve gebruikersbegeleiding, waarmee de machine nog eenvoudiger en veiliger kan worden bediend. Het toetsenbord is ook bestand tegen alle gebruikelijke weersomstandigheden, oliën en chemicaliën – zelfs het juiste gebruik van een hogedrukreiniger kan het toetsenbord niet beschadigen. De twee manometers maken het mogelijk om de mengeenheid en de afgiftedruk op elk moment af te lezen. Activering van de noodstop stopt onmiddellijk het transportbedrijf en alle bewegende componenten.

Uitgebreide reeks functies

Nooit meer een lege batterij de volgende dag – dat is wat de Auto-Power-Off-functie belooft. De standaardfunctie koppelt automatisch alle verbruikers van de accu los, ook als de hoofdschakelaar niet wordt uitgeschakeld aan het einde van het werk. Dit zorgt voor een soepele continuering van de werking de volgende dag en voorkomt onnodige stilstand door lege batterijen. Gebruikersspecifieke instellingen worden voortaan centraal gemaakt via de bedieningselementen van de display-unit, die zich in de schakelkast onder de kap bevindt en goed beschermd is. Praktisch hierbij is dat door de gebruiker gemaakte instellingen, zoals de uitschakeldruk of de mengtijdinstelling, automatisch worden opgeslagen. Op deze manier blijven alle instellingen behouden, zelfs nadat de machine de volgende dag opnieuw is opgestart. Een andere innovatie is de batchteller, die te vergelijken is met de kilometerteller in de boordcomputer van een auto. Als het is geactiveerd, telt het de batches totdat het wordt gereset. Dit aantal kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de hoeveelheid verwerkt materiaal ruwweg in te schatten.

Door en door getest – en nu beschikbaar!

“Onze nieuwe Mixo heeft in totaal meer dan 2500 bedrijfsuren in het veld verzameld onder de zwaarste omstandigheden, heeft de ladingen van meer dan 100.000 gereden kilometers in het wegverkeer op een speciale testbaan voltooid en heeft de startproeven bij temperaturen onder – met succes doorstaan ​​- 8 ° C in de koude kamer Deze en vele andere tests worden uitgevoerd op al onze machines om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid te garanderen. Wat uiteindelijk telt, is echter de feedback van onze klanten uit de meest diverse regio’s en hun diverse toepassingen binnen en buiten Duitsland – en deze feedback kan op dit moment niet beter zijn. Daarom is de machine nu beschikbaar en zullen we deze graag direct op uw bouwplaats demonstreren als u geïnteresseerd bent. Het enige wat u hoeft te doen is een afspraak met een van onze jarenlange partners of direct met Putzmeister mortelmachines “, vat Matthias Ruppel samen. Hij kondigde ook aan dat er binnenkort naast de Mixokret nog andere nieuwe machines worden verwacht. Het valt daarom nog te bezien welke mortelmachines Putzmeister de komende weken zal presenteren.

Meer informatie M 740

Voor meer informatie over de Putzmeister M 740 Stage V kunt u contact met ons opnemen of kijken op de product pagina van de Putzmeister M 740.