Putzmeister levert 1000’ste giekpomp

Putzmeister maakt zich op om deze maand de 1.000e Putzmeister giekpomp vanuit zijn fabriek in Goa, India te leveren. Putzmeister biedt deze truck gemonteerde pompen in 3 configuraties – 36 meter (4 mastdelen, Z-mast), 42 meter (5 mastdelen, RZ-mast) en 47 meter (5 mastdelen, RZ-mast) aan klanten in India, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Sri Lanka en Malediven.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Putzmeister heeft al in 1997 activiteiten in India opgezet en is in 2007 begonnen met de productie vanuit de fabriek in Goa. Sinds de oprichting heeft het bedrijf zichzelf gevestigd als leider in betonpompen. Superieure prestaties, betrouwbaarheid, lange levensduur en lagere eigendomskosten op lange termijn zijn de kenmerken van Putzmeister autobestuurde giekpompen. Onovertroffen wendbaarheid, flexibiliteit en optimaal gebruik van het bereik hebben ertoe bijgedragen dat deze pompen naar een leidende positie in India zijn gekatapulteerd..

Putzmeister-giekpompen hebben aan de meeste grote metro-, brug-, raffinaderij- en thermische energiecentraleprojecten in India gewerkt.

Putzmeister giekpompen hebben gewerkt aan de meeste grote metro-, brug-, raffinaderij- en thermische energiecentraleprojecten in India. Wereldwijd staan ​​deze pompen bekend om hun vermogen om te werken onder verschillende toepassingsomstandigheden en extreem zware omgevingen, waaronder radioactieve omgevingen. In 1986 werden Putzmeister op vrachtwagens gemonteerde giekpompen ingezet om de kernreactor van Tsjernobyl in een betonnen sarcofaag af te dichten. De machines hebben 400.000 kubieke meter beton gepompt om de reactor af te dichten. In 2011 werden Putzmeister Boompompen aangepast om water (160.000 liter per uur bij een druk van 85 bar) te pompen in plaats van beton om de Fukushima-kernreactor te helpen afkoelen.

Het bedrijf is momenteel bezig met het uitrollen van Putzmeister Machine Cockpit op zijn vloot giekpompen in India. Dit stelt wagenparkeigenaren in staat de inzetbaarheid en het brandstofverbruik van hun machines te optimaliseren. Foutcontrole op afstand maakt snellere oplossingen mogelijk. Geautomatiseerde onderhoudswaarschuwingen zullen het apparatuurbeheer verbeteren. En natuurlijk weten eigenaren van wagenparken te allen tijde waar hun machine zich bevindt, zodat ze niet zonder toestemming kunnen worden verplaatst of gebruikt.